@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Hvad Er Grafik?
04.03.2022

Hvad Er Grafik?

1. TeknikIndenfor det tekniske udtryk af grafik, betyder det en reproduktionsmåde af skrift og tegning. Ordet grafik kom…

Image: Pixabay, monicore

1. Teknik

Indenfor det tekniske udtryk af grafik, betyder det en reproduktionsmåde af skrift og tegning. Ordet grafik kommer fra det græske ord graphia, som betyder tegning eller skrivning.

Det er generelt teknikken indenfor tryk, det grafisk blad og trykt kunst.

Derfor kan man tale om følgende:

  • Dybtryk
  • Højtryk
  • Plantryk
  • Digitaltryk
  • Skabelontryk

Alle ovenstående er forskellige teknikker, hvor det grafiske udtryk er i fokus.

2. Billeder

Den anden betydning er nok den, de fleste af os kender til og som der også bliver snakket meget om i virksomhederne. Grafik her er det visuelle aspekt eller den visuelle fremstilling, som bliver brugt meget på billeder og det udseende, som virksomheder gerne vil sende på hjemmesider, plakater osv.

Herunder er der programmer som Photoshop, som mange slet ikke kan undvære, da det er med til at bygge billeder og plakater op på en hel speciel måde. Man arbejder her i såkaldte lag, så hele det grafiske billede kan bygges op, præcis som man gerne vil have det.

Computergrafik er derfor ikke et udtryk, der er til at komme udenom, når der bliver snakket om grafik. Det har taget en vild udvikling ind i vores samfund og specielt gjort det nemmere for virksomheder, da de nemmere kan visualisere ting, inden de fremstiller dem.

Dette blogindlæg er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af Sif Jakobs varer. Tusind tak for støtten, siger vi.